Mindennapi élet 1.

Jelenlegi állapot
Nem jelentkeztél
Ár
10 €
Kezdj hozzá

Mit találsz a tanfolyamban: 100 db alapszó, 100 db alapkérdés és válasz található benne a mindennapi életből nyelvtani magyarázattal és rengeteg gyakorló feladattal.

Témák: Ismerkedés, bemutatkozás, hétköznapi beszédfordulatok.

Kinek szól: akik most kezdik a német tanulását vagy bizonytalanok az igeragozásban és mondatépítésben.

A kártyák tartalma:

 1. 50 db kérdés és válasz mondatkártya
  Téma: Bemutatkozás
 2. 50 db kérdés és válasz mondatkártya
  Téma: Ismerkedés, első napok, alapkérdések és válaszok
 3. 100 db szókártya
  A téma szókészlete; a névelők színessel kiemelve, bárhol és bármikor hallgatható hanganyaggal is.

A nyelvtani rész:
rövid magyarázatok 4 címszóban

 1. Szabályos igék
 2. Tőhang váltós igék
 3. Szabályostól eltérő ragozású igék: haben és sein
 4. Az egyszerű (egy tagmondatból álló) kijelentő mondat és kérdő mondat szórendje

Mindezekhez különböző feladatok a fent említett szókinccsel.

A tanfolyam két modulból tevődik össze:

 1. modul:
  A “Mindennapi élet” tanulókártyákon a mindennapi életből találtok hasznos kifejezéseket, mondatokat, melyek remekül használhatóak a hétköznapi kommunikáció során. A kártya egyik oldalán német, másik oldalán magyar felirattal találod meg az összesen 100 kérdést és a hozzá tartozó 100 választ. A kártyacsomag szókincse a kezdők szókincsét alapozza meg.

A témák: bemutatkozás, ismerkedés, első napok hasznos szókincse, alapkérdések és válaszok. A hanganyag podcast formájában bárhol és bármikor hallgatható, ismételhető. Bővebb instrukciót a lecke leírásánál találsz.2. rész: A modul második részében a jelen idejű igeragozáshoz, mondatalkotáshoz találsz rövid magyarázatot és online végezhető gyakorló feladatot.

 1. modul: a jelen idejű igeragozáshoz, mondatalkotáshoz találsz rövid magyarázatot és online végezhető gyakorló feladatot.
  Ismerkedés a német alapigékkel és a mondatszórenddel: A rövid videókból megtudhatod, hogy hogyan ragozzuk a német igéket, mire kell figyelned velük kapcsolatban és megmutatom a német mondatok szórendjét is. Minden videóhoz találsz játékos gyakorlás, amivel máris be tudod vésni a frissen tanultakat.

A témák: a jelen idejű szabályos/rendhagyó igék ragozása, haben/sein ragozása, az egyszerű kijelentő és kérdő mondat szórendje.

A Mindennapi élet tanulókártya csomag tartalma 100 db kérdés-válasz a mindennapi életből, ami kifejezetten kezdő nyelvtanulók számára készült. Tehát az alapszókincset építi fel és ha követed az általam megadott lépéseket, akkor nagyon gyorsan meg fogod tanulni ezeket és máris képes leszel egy alap kommunikációra. Tehát a következőképpen használd a tanulókártyákat:

 1. Kezdd a tanulást a kifejezéskártyákkal a megadott sorrendben. Hallgasd meg és mondd ki a mondatokat többször egymás után! Jegyzeteld le, hogy a helyesírást is gyakorold! Ezután lépj tovább, a következő 2 feladatra: itt játékos feladatokat találsz, hogy elmélyítsd, amit már megtanultál. Végül pedig használd a hangfelvételt arra, hogy hallgatod a szavakat egész nap. Gyakorlásképpen hallás után írd le a mondatokat és ismételd (vágd rá hamarabb, mint ahogy a megoldást hallod) Ismételd meg ezt minden szóval legalább ötször. Amelyik kifejezést szeretnéd, kirakhatod a kedvencekbe, hogy utána csak azt a csomagot gyakorolhasd.
 2. Hallgasd a kifejezéseket a podcast segítségével bárhol, bármikor. Ha van időd, meg is állíthatod, hogy kimond a jelentést mielőtt én kimondom. De ha elég gyors vagy, akkor előbb is rávághatod. 
 3. Csak a szavakhoz is van egy podcast, aminek a segítségével a tudásodat is ellenőrizheted.
 4. A végén ellenőrizd a tudásodat a “Teszt”-tel.